Liikuntakeskus Lumo

Nastola

Aikataulut  |  Tuntiajanvaraus    facebook
Tehdastie 10, 15560 Nastola    045 204 8227     asiakaspalvelu@lumonastola.fi

Haluatko tutustua Lumoon veloituksetta?

Otamme Sinuun yhteyttä pian!

Netan huikea onnistumistarina

06.10.2020

Halusimme tuoda teille Lumolaiset piristystä näinä vaikeina aikoina tsemppaamaan ja motivoimaan teitä Netan onnistumistarinalla.

Netta on ollut koko ikänsä liikunnallinen. Kilpaurheilutaustaa löytyy niin hiihdon kuin yleisurheilunkin puolelta.

Vuonna 2015 kaikki kuitenkin muuttui urheilullisen ja reippaan Netan elämässä. Netan oireet alkoivat ensin varpaiden puutumisesta, siirtyen pikkuhiljaa ylöspäin kehossa. Pian alkoivat myös yllättävät kaatumiset. Useiden lääkärintarkistusten jälkeen diagnoosina oli MS-tauti, joka tarkoittaa keskushermoston eli aivojen ja selkäytimen sairautta. Diagnoosin jälkeen päässä pyörivät miljoonat kysymykset ja epätietoisuus. Miten elämä tästä jatkuu?

Marraskuussa 2018 Netta synnytti toisen lapsensa, jonka jälkeen hän vietti kuukauden sairaalassa MS-taudin takia kävelytaidon menettäneenä. Moni meistä olisi lannistunut ja masentunut , mutta ei Netta. Hän päätti, että sairaus ei estä häntä elämästä elämäänsä ja liikkumasta. Tammikuussa 2019 Netta otti yhteyttä Nastolan Lumon traineriin Katjaan. Hän oli laihtunut 20kg ja halusi Katjan opastuksella päästä taas normaaliin arkeen ja elämään.

Tällä hetkellä edessäni istuu sisukas,sporttinen ja iloinen 26-vuotias nainen, joka ei ole antanut isojen vastoinkäymisten lannistaa häntä, vaan päinvastoin. Netta on päättänyt elää jokaisen päivän aivan kuin se olisi viimeinen. Hänen tavoitteensa on elää normaalia arkea ja elämää. Netta ei koe olevansa sairas, vaan MS-tauti on osa häntä. Ilman liikuntaa ja vahvaa tahtoa, MS-tauti olisi todennäköisesti ottanut Netasta niskalenkin.

Kiitos Netta, että jaoit kanssamme inspiroivan tarinasi !